Logo-ul organizației

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei - Scouts Cluj

Totul trebuie să înceapă cândva, undeva și de la cineva! La Cluj, cercetășia a reapărut în anul 1998, la Liceul Emil Racoviță, inițiată de un profesor de educație fizică și sport și 2 frați liceeni! Domnul Kulcsar era un profesor îndrăgit de elevi, extrem de glumeț dar, în același timp, un professor strict. Împreună cu Mara și Victor Mihașca au participat la Adunarea Generală din București din acel an, moment în care au și făcut cererea de înființare a filialei Cluj Napoca. Pe atunci proaspăt student în Cluj, împreună cu câțiva studenți cercetași de prin țară, ne-am oferit ajutorul celor la început de drum! Am umblat prin clase, am organizat întalniri la ciuperca din Parcul Mare – aceeași ciupercă unde chiar și după 20 de ani se mai organizează întâlniri cercetășești! Printre primii studenți care s-au implicat au fost: Dana Harsan (Tg Mureș), Andreea Horja și Adriana Mandrean (Hunedoara) și Cătă (Deva). Împreună am organizat primul stagiu de inițiere în cercetășie la Rachițele, la care au participat aproximativ 30 de cercetași. Și restul e istorie…– Nicu Romaniuc, cercetaș de 19 aniCercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi prietenii. Cercetășia responsabilizează prin practicarea democrației, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare.

Website:
scoutscluj.ro

Notă! Formularul de donație poate fi completat doar între 1 Ianuarie și 27 Mai ale anului curent.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular