Logo-ul organizației

Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora - ALDO-CET

ALDO-CET este o asociație apolitică și non-profit legal înregistrată în România în octombrie 2000.ALDO-CET acționează ca un catalizator pentru dezvoltarea colaborării între entitățile care lucrează pentru și împreună cu persoane cu sindromul Down.Domeniile de acțiune sunt:Servicii socialeEducațiaÎngrijirea sănătățiiInstruireaCentrul Educațional Teodora funcționează de 21 de ani, în Băilești, str. Dreptății nr.35, județul Dolj, deschizând diverse căi de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale. Aici, tinerii înscriși în program își antrenează deprinderile de viață într-o bucătărie și o seră de legume; fac sport, fitness, dans și muzică și realizează diferite produse artizanale. Noi considerăm voluntariatul o resursă puternică și un canal de diseminare și incluziune socială foarte important. Tinerii cu sindrom Down împreună cu voluntarii din licee învață cum să se relaxeze prin artele vizuale și cum să-și valorizeze munca, organizând expoziții de interior sau stradale în comunitatea locală. Discută împreună subiecte de educație civică. Învață împreună despre conduitele de viață sănătoasă. Fac împreună cumpărături și prezintă meniuri sănătoase în fața părinților. Merg împreună în excursii, vizitează zone turistice și învață să facă fotografii. Tot împreună lansează în comunitate diverse competiții inter-instituționale. Iar evenimentele organizate în centrul de zi promovează incluziunea prin dansuri tradiționale, de societate sau moderne. Exercițiile fizice, mișcarea, dansul și modelingul sunt alte componente ale programului educațional. care se desfășoară împreună cu studenții și profesorii din cadrul F.E.F.S. Craiova.Asociația noastră este membră a rețelei europene European Down Syndrome Association. Această colaborare europeană a stat la baza definirii principiilor și valorilor noastre.Pe parcursul timpului am participat în diverse proiecte de parteneriat strategic cu autoritățile statului român sau cu organizații similare din alte țări europene.Prin proiectul HealthyDS persoanele cu sindrom Down învață despre stilurile de viață sănătoasă și au aflat că ar putea să folosească echipamentele digitale atât de prezente în viața cotidiană.Prin proiectul DS LEISURE ne-am propus să promovăm timpul liber incluziv pentru persoanele cu sindrom Down și să aplicăm un program de instruire prin exerciții în clasă și experiențe practice în mediile de agrement.Prin proiectul VIRTUAL_DS ne propunem să promovăm angajarea persoanelor cu sindrom Down pe piața muncii și să pregătim aceste persoane, familiile lor și mediul de afaceri în acest scop.

Website:
www.sindrom-down.ro

Notă! Formularul de donație poate fi completat doar între 1 Ianuarie și 27 Mai ale anului curent.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular