Logo-ul organizației

Asociatia ESCU

Asociaţia ESCU înseamnă Educaţie, Societate, Cultură, Umanitate. Suntem o organizaţie nonguvernamentală tânără, independentă, apolitică, non-profit, înființată în anul 2005, cu obiectivul principal de a îmbunătăţi nivelul cultural şi educaţional al publicului din ţară. Principala noastră direcţie de activitate este dezvoltarea ofertei culturale din spaţiul public românesc prin proiecte care promovează multiculturalismul şi dialogul intercultural. Ne-am propus să facem cultura mai accesibilă publicului larg, printr-o strategie bine definită, axată pe un proces de familiarizare treptată a persoanelor cu elemente ce aparţin patrimoniului cultural internaţional material şi imaterial. Misiunea noastră este să activăm potenţialului uman, pentru protejarea talentului, creativităţii şi a valorilor culturale atât româneşti, cât şi globale.Proiectul nostru de referinţă este Festivalul Ambasadelor, reintitulat în anul 2018 - World Experience Festival, iniţiat în anul 2014, cu scopul de a creşte nivelul de apropiere a publicului din ţară față de specificul artistic și cultural al altor state ale lumii şi de a intensifica schimburile culturale internaţionale. Ajuns la cea de-a patra ediție, iniţiativa a devenit în 2018 cel mai complex proiect de diplomaţie culturală din Europa Centrală și de Est, setând un record zonal pentru că a reușit să reunească, în cadrul unui singur eveniment, peste 70 de culturi ale lumii, care s-au bucurat de atenţia unui public estimat la 60.000 persoane pentru această ediție. Asociația Escu a construit o platformă unică pentru artiști, misiunile diplomatice prezente pe teritoriul României, institutele culturale, grupurile minoritare și comunitatea expaților prin care se pot promova și pot arăta publicului din România cele mai valoroase elemente ale patrimoniului cultural mondial. Fie că vorbim despre arte vizuale, muzică, modă, design, teatru, audio-vizual, artizanat sau gastronomie etc., toate elementele distinctive ale fiecărei culturi participante au fost aduse și prezentate în cadrul festivalului.

Website:
www.asociatiaescu.ro

Notă! Formularul de donație poate fi completat doar între 1 Ianuarie și 27 Mai ale anului curent.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular