Logo-ul organizației

Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane

Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane (APAC) a fost înființată în anul 2010 cu scopul de a promova și susține artiști din sfera artelor contemporane vizuale și performative, precum și facilitarea înțelegerii artei contemporane și a discursurilor teoretice care o însoțesc, astfel încât publicul avut în vedere, unul cât mai larg și mai diversificat, să aibă acces la conținutul programelor derulate.Rolul asociației este dezvoltarea unor programe și proiecte care 1) să identifice nevoile de producție și comunicare cu privire la arta contemporană din România, precum și dificultățile întâmpinate de către public în receptarea și descifrarea ei și 2) să contribuie la articularea unor direcții alternative sau în completarea politicilor instituțiilor culturale publice, formulând instrumente de lucru pentru artiști și teoreticieni, precum și platforme comunicaționale și educaționale pentru public.Prin activitățile desfășurate până în prezent, APAC și-a propus să faciliteze accesul și să conecteze publicul și comunitățile locale la arta contemporană, să încurajeze debutul și să susțină efortul în crearea unor noi lucrări, să identifice alături de partenerii săi probleme și teme de reflecție considerate ca fiind importante, iar în măsura în care este posibil, să amelioreze noțiuni și aspecte ce aparțin sferei sociale. În acest sens, a inițiat și a organizat în 2010 și 2011 Programul Visual Support (alcătuit dintr-o serie de expoziții organizate în 2012 și 2013) Programul GrowArt (incluzând proiectele GrowArt Talks, GrowArt Camp Sfântu Gheorghe și Licitația de artă contemporană GrowArt), în paralel cu înființarea și gestionarea centrului cultural Independent 84 (2011 2012) și a spațiului multifuncțional ARTHUB (2013), seriile de debateri cu caracter artistic și social, după cum și cursurile ART HUB Lectures. În anul 2015 au mai fost desfășurate tabăra de creație Maternity (ART) Leave și programul educațional Arta te cheamă!În prezent, APAC își concentrează eforturile asupra activităților de organizare și dezvoltare a proiectului cultural internațional Bucharest Art Week, aflat în 2018 la ediția a cincea, un proiect conceput ca platformă de dialog cultural și producție artistică, precum și asupra bunei funcționări a spațiului colaborativ de producție, laborator și expunere, ARTHUB Bucharest.În următorii ani, Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane își definește ca priorități de lucru: implementarea de soluții sustenabile pentru problema spațiilor de creație/producție pentru artă; educarea noilor generații în spiritul înțelegerii și deschiderii către arta contemporană și promovarea artei contemporane românești în străinătate prin programe de mobilitate și export cultural.

Website:
www.arthubbucharest.ro

Notă! Formularul de donație poate fi completat doar între 1 Ianuarie și 27 Mai ale anului curent.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular